Slide background

Slide background
Slide background
Slide background

Kanoën Valkenswaard

Kanoën Valkenswaard op de Dommel is een ideaal dagje uit in Eindhoven Brabant.  Voor avonturiers of natuurliefhebbers, een uitdagende activiteit of een ontspannend dagje uit, kanoën Valkenswaard biedt alles tegelijk. Al peddelend vaart u de Dommel af en kunt u genieten van de ongerepte natuur. Kanoën in Valkenswaard is inclusief vervoer naar het gewenste kano opstappunt!
Met dagje uit Eindhoven heeft u de keuze uit twee tochten over de Dommel. Kanovaren vanaf Borkel is een tocht van circa 8 kilometer en bijzonder geschikt als gezinsuitje. De sportieve kanovaarders kunnen genieten van een 15 kilometer lange tocht die u zowel door België als door Nederland brengt. U vaart door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven en tussen Borkel en Valkenswaard kunt u genieten van het natuurschoon in de Malpie. Het eindpunt van beide tochten is het terras van de Venbergse Watermolen. Maar ook het terras van de nieuwe ontvangstlocatie van Rofra, ’t Boothuys staat tot uw beschikking voor een verfrissend drankje. Tevens kunt u hier douchen, omkleden en gratis parkeren.

Elk uur instappen

Het hele jaar door wordt er door dagje uit Eindhoven kanotochten over de Dommel georganiseerd. Op elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur voor de korte tocht en 10.00 uur en 13.00 uur voor de lange tocht kunt u vanaf het verzamelpunt (is tevens het eindpunt) met de bus mee naar het gewenste kano opstappunt. Na de instructie kanoot u dan zelfstandig terug naar het eindpunt van de kanotocht.

Tijdsduur en aanvangstijden (dagelijks)

Borkel en Schaft – Valkenswaard, ± 2 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Neerpelt – Valkenswaard, ± 4,5 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00 en 13.00 uur
Overige aanvangstijden zijn op aanvraag mogelijk.

Activiteitenkeuze

Graag horen we bij de reservering of u gebruik wilt maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen.

Verzamelplaats

Het verzamelpunt van beide kanotochten is het parkeerterrein van de Venbergse Watermolen, Molenstraat 211 in Valkenswaard. U kunt zich melden bij het mobiele kantoor van Dagje uit Eindhoven en Rofra Sportieve Arrangementen. Het kantoor bevindt zich links achterin de hoek van het parkeerterrein. Mocht er niemand aanwezig zijn dan kunt u bellen naar 040 204 25 93.

Kledingadvies kanoën Valkenswaard

Kanoën betekent niet automatisch nat worden maar toch adviseren wij voor de zekerheid een handdoek, brillentouwtje voor brildragers en een extra setje kleding. Draag sportieve kleren en schoenen die nat mogen worden. Liever geen slippers. Het is verstandig om waardevolle spullen thuis te laten. In de zomermaanden kunnen er muggen zitten en is anti-muggenspray aan te raden. Ook zonnebrand is aan te raden.

Opmerkingen

  • Kanoën vanaf Neerpelt kan tot en met 13.00 uur, vanaf Borkel kunt u tot en met 15.00 uur opstappen.
  • Van 1 januari tot en met 15 juni kunt u tot 12.00 uur opstappen vanaf Neerpelt in verband met het broedseizoen

Prijzen kanoën Valkenswaard

Borkel (8 km)Neerpelt (16 km)
1-persoonskano€ 16,00 per kano€ 19,00 per kano
Open Canadese kano€ 32,00 per kano€ 36,00 per kano
Huur ton
- Borg
gratis
€ 10,00 per ton
gratis
€ 10,00 per ton
Huur zwemvest
- Borg
gratis
€ 20,00 per zwemvest
gratis
€ 20,00 per zwemvest

 

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en standaard ongevallenverzekering volgens de Vebon.

 

Let op : Onze prijzen zijn inclusief BTW, vervoer naar Borkel of Neerpelt.

Kanoën Valkenswaard

Een verfrissend en uniek dagje uit!

MENU