Kanoën Valkenswaard

Kanoën Valkenswaard is een ideaal dagje uit in regio Eindhoven.  Voor avonturiers of natuurliefhebbers, een uitdagende activiteit of een ontspannend dagje uit. Kanoën Valkenswaard biedt alles tegelijk. Al peddelend vaar je de Dommel af en kun je genieten van de ongerepte natuur. Kanoën in Valkenswaard is inclusief vervoer naar het gewenste kano opstappunt!
Je hebt de keuze uit twee tochten over de Dommel. Kanovaren vanaf Borkel is een tocht van circa 8 kilometer en bijzonder geschikt als gezinsuitje. De sportieve kanovaarders kunnen genieten van een 15 kilometer lange tocht, startend vanaf Neerpelt, die je zowel door België als door Nederland brengt. Je vaart door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven en tussen Borkel en Valkenswaard kun jegenieten van het natuurschoon in de Malpie. Het eindpunt van beide tochten is de Venbergse Watermolen. Vanaf hier is het ongeveer 300m terug wandelen naar de startlocatie. hier kun je terecht op het terras van de ontvangstlocatie van Rofra, ’t Boothuys voor een verfrissend drankje. Tevens kun je hier douchen, omkleden en gratis parkeren.

Elk uur instappen

Het hele jaar door wordt er door dagje uit Eindhoven kanotochten over de Dommel georganiseerd. Op elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur voor de korte tocht en 10.00 uur en 12.00 uur voor de lange tocht kun je vanaf het verzamelpunt (is tevens het eindpunt) met de bus mee naar het gewenste kano opstappunt. Na de instructie kano je dan zelfstandig terug naar het eindpunt van de kanotocht.

Tijdsduur en aanvangstijden (dagelijks)

Borkel en Schaft – Valkenswaard, ± 2 uur varen: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Neerpelt – Valkenswaard, ± 4,5 uur varen: 10.00, 11.00, 12.00 en (13.00 uur vanaf 15 juni)
Overige aanvangstijden zijn op aanvraag mogelijk.

Activiteitenkeuze

Graag horen we bij de reservering of je gebruik wil maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen (4-6 jaar).

Verzamelplaats

Het verzamelpunt van beide kanotochten is ’t Boothuys aan de Molenstraat 203a in Valkenswaard. Je kunt zich hier 10-15 minuten voor aanvang van de kanotocht melden. Mocht er niemand in ’t Boothuys aanwezig zijn, kun je je melden bij het naastgelegen kantoor.

Kledingadvies kanoën Valkenswaard

Kanoën betekent niet automatisch nat worden maar toch adviseren wij voor de zekerheid een handdoek, brillentouwtje voor brildragers en een extra setje kleding. Draag sportieve kleren en schoenen die nat mogen worden. Liever geen slippers. Het is verstandig om waardevolle spullen thuis te laten. In de zomermaanden kunnen er muggen zitten en is anti-muggenspray aan te raden. Ook zonnebrand is aan te raden.

Opmerkingen

  • Kanotocht vanaf Borkel is mogelijk van 10:00 – 15:00 uur, elk hele uur.
  • Van 1 januari tot en met 15 juni kun je tot 12.00 uur opstappen vanaf Neerpelt in verband met het broedseizoen. Daarna behoort 13:00 uur ook nog tot de mogelijkheden.

Prijzen kanoën Valkenswaard

Borkel (8 km)Neerpelt (16 km)
1-persoonskano€ 18,00 per kano€ 21,00 per kano
Open Canadese kano€ 36,00 per kano€ 42,00 per kano
Huur ton
gratis (1 per 10 personen)
gratis (1 per 10 personen)
Huur zwemvestgratis
gratis

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en standaard ongevallenverzekering volgens de Vebon.

Kanovaren vanaf Borkel

Een leuke kanotocht van 8 km door de natuur!

Kanovaren vanaf Neerpelt

Een kanotocht van 15 km, startend vanaf België.