FAQ

Een dagje uit organiseren?

Hier vind je veel gestelde vragen over een dagje uit in Brabant!

Wil jij een dagje uit organiseren? Om je beter van dienst te kunnen zijn hebben we hier een aantal vragen en tips die je op weg kunnen helpen om een dagje uit te organiseren.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik een dagje uit wil organiseren?

Vragen die je aan jezelf en aan de overige deelnemers kunt stellen zijn: Op welke dag gaan we het dagje uit organiseren? Hoe lang mag het duren? Hoe intensief/sportief mag het zijn? Kan iedereen meedoen? Mogen er kinderen mee? Wat mag het kosten? Betaalt ieder voor zich of maken we een pot? (tip; probeer iedereen vooraf te laten betalen). Nemen we zelf eten en drinken mee of kopen we iets?

Zijn er ook dagjes uit met kinderen?

Ja. Elke beschreven activiteit op deze website is geschikt als dagje uit met kinderen met uitzondering van het solex rijden en het huren van een e chopper. (minimaal brommercertificaat noodzakelijk). Het leukste dagje uit met kinderen is waarschijnlijk het kanovaren op de Dommel. Het fietsen, en tandem fietsen is voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar.

Mag ik zelf eten meenemen tijdens een dagje weg?

Ja, dat mag. Onderweg kom je voldoende mogelijkheden tegen om even gezellig te picknicken. We vinden het wel belangrijk dat je alles weer netjes achterlaat en al het afval opruimt. We zijn tenslotte te gast in de natuur en daar willen we allemaal nog lang van kunnen genieten. Je mag geen zelf mee gebrachte consumpties nuttigen bij restaurants en dus ook op het terras van ’t Boothuys van Rofra is het niet toegestaan. We hebben picknickbanken op het evenemententerrein waar je wel gebruik van mag maken met eigen consumpties.

We zijn maar met z'n tweeën, mag dat?

Alle dagjes uit van Dagje uit Eindhoven zijn geschikt voor als je alleen op pad wilt of als je met meerdere mensen op pad wilt. De groepsgrootte is niet van belang voor een dagje uit. Met uitzondering van de GPS Kano Adventure en de tablet wandeltochten, hiervoor geldt een minimum prijs van 4 personen. Je mag dus wel met minder komen maar je dient voor minimaal 4 personen te betalen. Ben je met een groep van 10 personen of meer, dan kun je ook voor een dagje uit kiezen. Wil je een groter aanbod van groepsactiviteiten, ga dan naar Rofra Sportieve Arrangementen. 

Hoe laat kunnen we starten met ons dagje uit?

Je kunt in het algemeen 7 dagen in de week tussen 9.00 en 17.00 uur bij ons terecht. Afwijkende tijden zijn in overleg mogelijk. Het is wel van belang dat je vooraf reserveert anders heb je de kans dat we uitverkocht zijn of geen instructeur voorhanden hebben. In het laagseizoen (november tot en met maart) zijn we in de weekenden alleen geopend voor reserveringen. Reserveren is dan dus verplicht.

Welke kleding kunnen we het beste dragen?

Dat is afhankelijk van de activiteit. Wij adviseren makkelijk zittende kleren die vies mogen worden en schoenen met platte zolen. Voor het kanovaren adviseren wij een extra setje kleren en schoenen, een handdoek en een brilkoortje aan uw bril. Vergeet de zonnebrand niet als de zon schijnt en in het bos kunnen bij warme temperaturen ook veel muggen en horzels zitten daarom adviseren wij ook muggenspray. 

Kies je voor de solextocht? Zorg dan voor een oude broek/ schoenen die vies mogen worden. Een solex is gemiddeld 45 jaar en kan soms wat olie lekken. Dit is op eigen risico. 

Kan iedereen altijd meedoen met de activiteit?

Dat is afhankelijk van het gezelschap. De activiteiten zijn niet zwaar maar zullen misschien wel voor wat spierpijn zorgen als je bijvoorbeeld niet gewend bent om te sporten. Als je al klachten hebt, bijvoorbeeld rugklachten, dan mag je ons altijd om advies vragen of vraag het even aan je huisarts of het verstandig is om deel te nemen.

Ik ben met een groep van >10 personen, kan ik dan ook kiezen voor een dagje uit?

Natuurlijk. Onze dagjes uit zijn geschikt vanaf 1,2 of 4 personen. Hier zit geen maximum personen aan gebonden. Voor groepen vanaf 10 personen hebben wij naast onze dagjes weg ook nog tal van andere activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een activiteit in het Centrum van Eindhoven of voor een van de vele activiteiten bij Rofra in Valkenswaard (ten zuiden van Eindhoven). 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk snel ons activiteitenaanbod voor dagjes weg in de regio Eindhoven Zuid (Valkenswaard) en de groepsactiviteiten in Eindhoven Centrum.